•  2023.03.27. 20:49

A 7-8. osztályos tanulók már ismerik a kocka és a téglatest tulajdonságait. A geometria tananyagrészben ők már különböző sokszög alapú hasábok, illetve a forgástestek (henger, kúp) tulajdonságaival, a testek részeinek elnevezéseivel, és a testhálók jellemzőivel ismerkednek. A kompetencia-mérések állandó feladattípusa a térbeli alakzatok síkbeli nézeteinek felismerése, mely ezekkel a gyakorlatokkal fejleszthető, valamint hasznos segítséget nyújt majd a megismert testek felszín és térfogat számításaihoz is.

Tudjon meg többet
  •  2023.03.27. 20:46

Az 5-6. osztályos geometria tananyagrészben megismerkednek a gyerekek a téglatest és a kocka tulajdonságaival, a testek részeinek elnevezéseivel, a különböző nézeti ábrázolásokkal, a testhálók jellemzőivel. A kompetencia-mérések állandó feladattípusa a térbeli alakzatok síkbeli nézeteinek felismerése, mely a konstruálási gyakorlatokkal fejleszthető, valamint hasznos segítséget nyújt a testek felszín és térfogat számításainak megértéséhez, elvégzéséhez is.

Tudjon meg többet
  •  2023.03.21. 19:45

Egy 20 cm oldalú négyzet alakú mintát egyenlő szárú derékszögű háromszög, négyzet, illetve paralelogramma alakú csempékkel raktunk ki. Mekkora egy paralelogramma alakú csempe területe?

Tudjon meg többet